Bezlepkový mandlový koláč
- 25 min
- 35 min
- Snadné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 148 kcal
- 5 g bílkovin
- 10 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170°C.
Ve velké míse vyšlehejte žloutky, med a vanilkový extrakt do světlé pěny.
Ve druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Do žloutkové směsi přidejte mandlovou mouku a kypřící prášek. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh.
Vezměte si formu na koláč/dort(ø 20 cm) a vymažte jí tukem.
Těsto nalijte do připravené formy, posypejte mandlemi a dejte péct na 25-35 minut do trouby.
Koláč nechte vychladnout na mřížce, rozkrájejte na 10 porcí a podávejte například se zakysanou smetanou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Mňaam. Trochu jsem si recept upravila. Je nadýchaný, akorát sladký a lehce kyselý. K žloutkum s medem jsem přidala ještě 20ml rozpuštěného kokosového oleje a 100ml kokosového mléka. Měla jsem jen 3 menší vejce (příště dám 4 určitě). Mandlové mouky 120g + vanilkový protein 52g a bezlepkový kypřící prášek s vinným kam. 9g. Mražené jahody (150g) a borůvky (100g) jsem povolila minutu v mikrovlnce - jahody rozkrajela na čtvrtky nebo půlky, slila stavu přes sítko a posypala trochou kukuřičného škrobu, aby nekleslo na spodek koláče. Velikost zapékací mísy 18x24
Rychlé, jednoduché, jemné a chutné. Proteinovou pěnu jsem osladil erythritolem a bohužel cítím její dochuť. Ale pořád je to dobré.
Automaticky přeloženo
Vynikající nedělní koláček. Krasně tam citit med. Na řadu ostatních jsem přidala na vrch ovoce, v mém případě lesní cucořídky. Akurat jsem měla jen poloviční množství mandlového muka tak jsem to doplnila hladkou spaldovou, příště zkusím s celým množstvím mandlového muka tak jak je v receptu. Ale stejně velmi chutně.
Automaticky přeloženo