Bezlepkové čokoládové sušenky
- 10 min
- 15 min
- Střední
- 12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 127 kcal
- 3 g bílkovin
- 9 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160°C.
V rendlíku rozehřejte 100g hořké čokolády společně s máslem. Rendlík dejte zatím stranou.
V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. Misku odložte.
Vezměte druhou misku a vyšlehejte v ní vejce a med. Za stálého šlehání nebo míchání přidávejte k medu a vejci mix mouky, soli a prášku do pečiva.
Přimíchejte pomocí špachtle nebo metličky rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbylých 40g čokolády nasekejte na hrubo a přimíchejte do těsta.
Těsto dejte na cca 5-10 minut do ledničky.
Z těsta pak pomocí dvou lžiček tvarujte kuličky na plech vyložený pečícím papírem.
Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu stlačit, nebo rozprostřít těsto do tvaru sušenky. Pokud ale nebude těsto uplně tuhé, rozteče se samo, než stačíte dát plech do trouby.
Sušenky pečte 12-15 minut při 160 - 170°C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Úžasný recept, jednoduchý a rychlý. - Dělala jsem jen a zcela ze CELOZRNNÉ špaldové mouky. - Čokoláda 80%, přidala jsem i mandlové plátky a jen špetku kokosu. - Podávám je s našlehanou smetanou tzn. šlehačkou, občas na vrch šlehačky i brusinky (/ džem).
Chutné 👍..☝️..se mi rozpadají.. pohankovou mouku jsem použila jednodruhovou, čoko 85%, máslo bez laktózy a vejce 53g, medu 39g.. příště dám o vajíčko víc a medu tak 50g 😊
Výborný. Dělala jsem ze špaldové a dala více medu. I tak je to docela hořké.