Vánoční salát s avokádovou majonézou
- 35 min
- 30 min
- Snadné
- 6 porcí
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 244Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 586 kcal
- 13 g bílkovin
- 42 g tuků
- 39 g sacharidů
Suroviny
- 800 g brambor varného typu A
- 1× žlutá cibule
- 100 g sterilovaných okurek
- 100 g sterilizovaného hrášku
- 100 g sterilizované krájené mrkve
- 5× vejce (uvařit natvrdo)
Štítky
Postup přípravy
Vejce dáme vařit natvrdo (10 minut) a brambory uvaříme ve slupce (20–30 minut, záleží na velikosti brambor).
Mezitím, než se uvaří vejce s bramborami, nakrájíme okurky na malé kostičky, cibuli nasekáme najemno a vše dáme do velké salátové mísy společně s hráškem a mrkví.
Pak připravíme majonézu – rozmixujeme avokáda, olivový olej, vinný ocet, česnek, sůl, pepř a dijonskou hořčici a dáme do lednice.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. To samé uděláme s vejci.
Brambory a vejce dáme do mísy k ostatním ingrediencím a promícháme. Přidáme avokádovou majonézu, znovu zamícháme a salát dáme odležet nejlépe do druhého dne na studené místo.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Uzasny recept. Salat mne uplne nadchnul a to nejsem milovnik avokada. Vynechala jsem olej, cesnek a ocet (dala jsem vodu z okurek). Chutnal bozsky! Udelam znovu
Zajímavá chuť a hodnotím kladně, jen první den je nejlepší později je samozřejmě šumný.
Vynechala jsem česnek a je vynikající, už jiný dělat nebudu. Mňam mňam.