Sendvič s vaječným salátem a rukolou
- 20 min
- 9 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %
Strana 73Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 316 kcal
- 17 g bílkovin
- 9 g tuků
- 39 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si uvařte vejce natvrdo: Na vysokém stupni plamene přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile začne voda vřít, vložte do ní vejce a vařte je 8–9 minut na silném plameni.
Mezitím si nakrájejte cibuli najemno a rajčata na kostičky. Ředkev nastrouhejte nahrubo.
Po uvaření vejce zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kostky a vložte do menší mísy. K vejcím dále přidejte cibuli, ředkev, dijonskou hořčici, řecký jogurt, sůl, pepř, hladkolistou petrželovou nať a rajčata a vše promíchejte.
Nyní si vezměte kváskový chleba a každý plátek rozkrojte napůl. Na půlku naneste vrstvu vaječného salátu, přidejte rukolu, přiklopte druhou půlkou chleba a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními