Palačinky se skořicí a jablky
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 10 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 207 kcal
- 6,6 g bílkovin
- 7,1 g tuků
- 28 g sacharidů
Suroviny
- 70 g bílé pohankové mouky hladké
- 110 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 3× vejce
- 500 ml polotučného mléka
- sůl
Štítky
Postup přípravy
Ve velké míse smíchejte pohankovou a špaldovou mouku, vejce, mléko a špetku soli. Vzniklé těsto nechejte 10 minut odpočinout.
Mezitím si připravte náplň: Nejprve omyjte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostky.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte nakrájená jablka a opékejte je 5 minut na středním plameni.
Vypněte zdroj tepla, přidejte med a skořici a zamíchejte.
Rozehřejte druhou nepřilnavou pánev a připravte si odpočaté těsto. Na pánvi z těsta postupně pečte palačinky na středním plameni (asi 1 minutu z každé strany). Těsto by mělo vystačit na cca 10 kusů.
Hotové palačinky naplňte jablečnou směsí, srolujte a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super recept 🙂
Vau! Palačinky jsou přímo luxusní! Překvapila mě konzistence těsta, je opravdu řídké, ale palačinky z toho vyšly skvěle.
Vynikající.