Jáhlové placičky se špenátem a jogurtovomátovým dipem
10 min
25 min
Snadné
8 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 197 Kcal
- 6,5 g bílkovin
- 6,4 g tuků
- 27,1 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Jáhly spařte horkou vodou a poté je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.
Spařené a propláchnuté jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad jáhly. Osolte ½ lžičky soli a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud nezměknou.
Mezitím připravte dip. Mátu nakrájejte najemno a promíchejte se všemi ostatními surovinami na dip.
Rozehřejte lžíci oleje a na mírném plameni orestujte špenát, aby zavadl. Pak jej smíchejte s uvařenými jáhlami, vejcem, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Ze směsi mokrýma rukama vytvořte placičky. Na zbylém oleji je na středním plameni opečte z obou stran.
Placičky podávejte s jogurtovomátovým dipem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními