Jáhlové placičky se špenátem a jogurtovomátovým dipem
- 10 min
- 25 min
- Snadné
- 8 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 197 kcal
- 6,5 g bílkovin
- 6,4 g tuků
- 27,1 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Jáhly spařte horkou vodou a poté je propláchněte. Tak odstraníte případnou nahořklou chuť.
Spařené a propláchnuté jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou. Voda by měla sahat zhruba 2,5 cm nad jáhly. Osolte ½ lžičky soli a na mírném plameni vařte 10–15 minut, dokud nezměknou.
Mezitím připravte dip. Mátu nakrájejte najemno a promíchejte se všemi ostatními surovinami na dip.
Rozehřejte lžíci oleje a na mírném plameni orestujte špenát, aby zavadl. Pak jej smíchejte s uvařenými jáhlami, vejcem, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Ze směsi mokrýma rukama vytvořte placičky. Na zbylém oleji je na středním plameni opečte z obou stran.
Placičky podávejte s jogurtovomátovým dipem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
velmi dobré a chutné jídlo,dělala jsem podle receptu a trochu splátky už hotové sýrem
Dip byl super, placky chutově o ničem, ale dohromady to bylo stejně dobré. Pracovalo se s těstem super. Do těsta bych přidala jistě více česneku, tak 4 stroužky, e ještě trochu více soli.
Automaticky přeloženo
Přidala jsem ještě špenát. Asi taky víc mouky, aby se nerozpadly. Velmi dobře
Automaticky přeloženo