Jablečné lívance
- 15 min
- 22 min
- Snadné
- 3 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 465 kcal
- 13 g bílkovin
- 69 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu dejte předehřívat na 180–185 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.
Banány oloupejte, vložte do větší mísy a rozmačkejte vidličkou. K rozmačkaným banánům přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, vejce, jogurt, slunečnicový olej a 1 lžičku skořice a vše promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Vezměte si lžíci a z připraveného těsta tvořte na pečicím papíru v plechu menší kolečka o průměru 6–7 cm. Až takto přemístíte všechno těsto na papír v plechu, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 20–22 minut při 180–185 °C.
Během pečení lívanců si připravte karamelizovaná jablka. Nejprve si jablka i se slupkou nakrájejte na tenké plátky. Poté si na středním plameni nasucho rozpalte nepřilnavou pánev, dejte do ní nakrájená jablka a opékejte je 4–5 minut na středním plameni. Následně do pánve přidejte 1 lžíci medu a 1 lžičku skořice, vše promíchejte a obsah pánve opékejte další 2–3 minuty na středním plameni. Jakmile med na jablkách zkaramelizuje, vypněte ohřev.
Až se dopečou lívance, vyndejte je z trouby a rozdělte na 3 talíře. Následně ke každé porci přidejte karamelizovaná jablka a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními