Semínkové krekry
- 15 min
- 20 min
- Snadné
- 35 kusů
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 192Více informací o kuchařceSuroviny
- 20 g chia semínek
- 60 g loupaného dýňového semínka
- 30 g lněných semínek (celého – nepomletého)
- 20 g sezamových semínek
- 40 g ovesných vloček jemných
- 60 g celozrnné špaldové mouky hladké
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce kokosového oleje v tekutém stavu
- 1 lžička medu
- 4 lžíce vody
- špetka soli
- špetka pepře
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
V misce společně smíchejte všechna semínka, vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a pepře.
Do misky přidejte kokosový olej, med, 3–4 lžíce vody a rukama vypracujte těsto. Pokud se těsto drolí nebo lepí, přidejte mouku nebo další lžíci vody.
Těsto rozválejte na plechu mezi dvěma archy pečicího papíru.
Poté odstraňte vrchní papír a těsto nakrájejte na čtverce. Čtverce od sebe oddělte, aby se při pečení nespojily.
Plech vložte do předehřáté trouby a nechte péct 15–20 minut na 170–180 °C.
Hotové semínkové krekry nechte chvíli chladnout a poté podávejte.
Pokud krekry nesníte hned, nechte je nejprve zcela vychladnout, následně je uzavřete do krabice či dózy (nejlépe vzduchotěsné) a skladujte je mimo lednici na suchém, spíše chladnějším místě. V těchto podmínkách vám krekry vydrží 1–2 týdny, kvůli zachování křupavosti je však doporučujeme spotřebovat do 5 dnů.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
znám to je super
Automaticky přeloženo
Jsou výborné dělám je často👍👋
dobré