Čekankový salát s fenyklem a zeleným jablkem
- 10 min
- 0 min
- Snadné
- 2 porce
Rádi byste ze pustili do zdravého stravování? Na nic nečekejte a pusťte se do příprav našeho salátu :). Jeho hlavní ingredience – červená čekanka a fenykl obsahují řadu zdraví prospěšných látek a kromě lepšího pocitu Vám pomůžou i s posílením imunity a trávením.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 439 kcal
- 7,7 g bílkovin
- 31 g tuků
- 31,1 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Postup přípravy
1
Listy čekanky a římského salátu natrhejte.
2
Fenykl zbavte vrchní tvrdé slupky. Zelené výrůstky připomínající kopr odkrojte a ponechejte na ozdobu. Jablko zbavte jádřinců. Fenykl i jablko nakrájejte na tenké plátky.
3
Na talíř postupně naskládejte natrhanou čekanku a římský salát, pak plátky fenyklu a jablka.
4
Vše posypejte pekanovými ořechy a rozinkami a ozdobte fenyklovými třásněmi.
5
Všechny ingredience na dresink smíchejte. Podávejte se salátem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Bylo to výborné . Dal bych fotku ale než jsem to vyfotil bylo to pryč.