HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 216 Kcal
  • 7 g bílkovin
  • 15 g tuků
  • 13 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje. Přidejte najemno nasekanou cibuli a zprudka opékejte na vyšším plameni cca 1–3 minuty. Poté zmírněte sílu plamene a do hrnce přidejte utřené stroužky česneku, promíchejte a nechte česnek zatáhnout (potrvá to 1–2 minuty).

2

Do hrnce přisypte římský kmín, bazalku, koriandr a kari koření. Promíchejte a ihned poté přilijte 700 ml vývaru. Hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte k varu. Do vroucí směsi vhoďte špenátové listy, opět přiklopte a nechte 10 minut provařit na mírném plameni.

3

Uvařenou směs odstavte, nechte vychladnout a tyčovým mixérem rozmixujte. Polévku dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou.

4

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte se lžičkou tahini.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních