Špenátová polévka
- 15 min
- 15 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 78Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 216 kcal
- 7 g bílkovin
- 15 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje. Přidejte najemno nasekanou cibuli a zprudka opékejte na vyšším plameni cca 1–3 minuty. Poté zmírněte sílu plamene a do hrnce přidejte utřené stroužky česneku, promíchejte a nechte česnek zatáhnout (potrvá to 1–2 minuty).
Do hrnce přisypte římský kmín, bazalku, koriandr a kari koření. Promíchejte a ihned poté přilijte 700 ml vývaru. Hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte k varu. Do vroucí směsi vhoďte špenátové listy, opět přiklopte a nechte 10 minut provařit na mírném plameni.
Uvařenou směs odstavte, nechte vychladnout a tyčovým mixérem rozmixujte. Polévku dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou.
Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte se lžičkou tahini.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vynikající
Automaticky přeloženo
výborná polévka bez jediné chybičky!
Skvělá polévka, celkem výrazná chuť díky koření.