Košík je prázdný
Rajčatová polévka
- 5 min
- 38 min
- Snadné
- 4 porce
Rajčata chutnají i tekutá. Proto pro vás máme ten nejlepší recept na rajčatovou polévku s bazalkou. Nevyžaduje žádnou dlouhou přípravu, je bezlaktózová a její vůně se rozline po celém bytě a možná i dál. :-) Dopřejte si chuť rajských jablíček trochu jinak.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 56Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 106 kcal
- 2 g bílkovin
- 7 g tuků
- 7 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.
2
Do hrnce přidejte najemno nakrájené šalotky a opékejte 5–7 minut na středním plameni. K šalotkám přidejte utřený stroužek česneku a opékejte ještě další 1 minutu.
3
Poté ztlumte plamen na mírný, přidejte krájená rajčata, 500 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř a vařte 30 minut.
4
Nakonec směs rozmixujte. Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.
TIP
Polévku podávejte s celozrnným pečivem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná🤤🍅
Automaticky přeloženo
Výborná, rychlá 👍🏻 přidala jsem libeček, nové koření, bobkový list… mňam 😁
Moc dobrá. Přidala jsem si do ní ještě chilli a krupicové nočky.