Pórková polévka s bramborami a petrželí
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 4 porce
Polévka je grunt. Souhlasíte? My ano. Proto se s vámi dnes podělíme o recept na naši oblíbenou - pórkovou. Je rychlá, výborně chutná a prospěje tělu i duši. Pórek je totiž moderní řečí „superpotravina“ – působí blahodárně na nervový systém, pomáhá s trávením, při vysokém tlaku nebo zánětech a působí jako antioxidant.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 99 kcal
- 3,5 g bílkovin
- 1,9 g tuků
- 16,7 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Cibuli a brambory oloupejte, petržel očistěte. Všechnu zeleninu nakrájejte – cibuli najemno, petržel a brambory na kostičky a pórky na kolečka.
2
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, petržel a brambory a opékejte 5 minut na středním plameni.
3
Přidejte nakrájené pórky a opékejte dalších 5 minut.
4
Zalijte vývarem a přidejte tymián, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni do změknutí brambor (15 minut).
5
Připravte si další hrnec a po uvaření do něj přelijte ½ polévky. Rozmixujte ji ručním mixérem a poté ji vlijte zpět k nerozmixované části polévky.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Překvapilo mne, jak byla polévka výborná! Přidala jsem ještě rozmíchané vajíčko, ale nebylo to nutné. Byla i tak dostatečně hustá. Už se těším, jak ji znovu uvařím. Chutnala celé rodině👍
Chutnalo moc dobře :)))
Automaticky přeloženo
Nejvíc nejlepší porkova polevka co jsem kdy měla. Vařím opakovaně.