Polévka z hlívy ústřičné
- 10 min
- 35 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 133 kcal
- 4 g bílkovin
- 8 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Hlívu očistěte a nakrájejte. Šalotky nasekejte najemno.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce ghí (nebo klasického přepuštěného másla), přidejte nasekanou šalotku a smažte ji na mírném plameni, dokud nezměkne a nezesklovatí (potrvá to zhruba 3 minuty).
Do hrnce přidejte nakrájenou hlívu a směs restujte 5 minut na mírném plameni.
Do směsi v hrnci přidejte mletou papriku a kmín, vše zalijte zeleninovým vývarem, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 25 minut na mírném plameni.
Uvařenou polévku dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou, na závěr ji ozdobte snítkou čerstvé majoránky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
mňam 🙂
Chutnala celé rodině,jen jsem ji trochu zahustila rýžovou moukou.
Luxusní a rychlá polévka.