Mangoldová polévka
- 15 min
- 40 min
- Snadné
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 135 kcal
- 4 g bílkovin
- 5 g tuků
- 18 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mangold očistěte a jeho listy nakrájejte na proužky. Jarní cibulku nasekejte najemno.
Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj nakrájené brambory a nechte vařit 15 minut na středním plameni.
Mezitím si na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte jarní cibulku a opékejte 3 minuty na středním plameni. Poté vše zasypejte špaldovou moukou a vytvořte světlou jíšku. Tu nalijte do hrnce k bramborám a nechte provařit 10 minut na středním plameni.
Po uplynutí uvedeného času přidejte listy mangoldu a vařte dalších 10 minut stále na středním plameni.
Nakonec do polévky prolisujte 2 stroužky česneku a dochuťte ji solí a pepřem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Naprosto mě uchvátila! Výborná! :-)
Byla dobrá. Mangold krásně křupe...
Výborné! Dala jsem tam místo mangoldu pórek a bylo to taky dobré.