Jarní kuřecí polévka
- 30 min
- 57 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 522 kcal
- 38 g bílkovin
- 18 g tuků
- 49 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Vezměte si větší hrnec a nalijte do něj kuřecí vývar. Následně si oloupejte stroužky česneku a přidejte je do hrnce (prozatím v celku) společně s celými kuřecími prsy, solí a pepřem. Obsah hrnce přiveďte k varu a poté ho nechte vařit 40–45 minut na středním plameni.
Mezitím si uvařte rýži: nasypte ji do čistého, středně velkého hrnce, zalijte 1 l vody, osolte, přiveďte k varu a nechte vařit pod pokličkou na mírném plameni 20–25 minut doměkka. Po uvaření rýži sceďte a přemístěte do větší misky.
Až se dovaří kuřecí prsa v prvním hrnci, vypněte ohřev, pomocí sítka či kleští z vývaru vyjměte uvařené maso i stroužky česneku a obojí dejte přibližně na 10 minut zchladit do studené vody. Zchladlé maso pak rukama natrhejte na menší kusy, uvařený česnek nakrájejte na plátky a obojí vraťte do hrnce s vývarem. Následně do vývaru přidejte i uvařenou rýži a celý obsah hrnce nechte 8–10 minut zahřívat na mírném plameni. Během této doby si připravte zeleninu: mrkev oloupejte, poté ji škrabkou nakrouhejte na tenké plátky a ty následně nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte pomocí mandolíny (případně nože) na tenká kolečka.
Po 8–10 minutách zahřívání masa s rýží do hrnce přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, mražený hrášek a podle chuti sůl a pepř a vše nechte vařit ještě 2 minuty na mírném plameni. Poté vypněte ohřev, do polévky nahrubo natrhejte libeček a přidejte citronovou šťávu. Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů, každou porci pokapejte ½ lžíce olivového oleje, nakonec do každého talíře přidejte hráškové výhonky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super, moc chutná polévka 😘
Automaticky přeloženo
výborná
výborná