
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

V hrnci rozehřejte lžíci másla společně se slunečnicovým olejem, přidejte najemno nasekanou cibuli a zprudka ji v hrnci opékejte cca 1–2 minuty na vyšším plameni. Poté zmírněte plamen a přidejte na kostky nakrájený celer, nahrubo nasekanou pórkovou nať a 2 minuty společně opékejte.
Stroužky česneku oloupejte a prolisujte do hrnce. Poté přidejte rozmarýn, na čtvrtiny nakrájené houby a vše zalijte 1 200 ml zeleninového vývaru. Směs vařte při mírném plameni do změknutí hub (potrvá to přibližně 25–30 minut).
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 6 talířů a podávejte.
*Použili jsme hnědé žampiony.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
velmi chutné.. doporučuji
Automaticky přeloženo z polštiny
...kvalitu polévky jistili vlastnoručně nasbírané dubáky,modřínky,modráky a mazláci :) Hustá je nejlepší.
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Přidala jsem jsem ještě zeleninu navíc (mrkev, porek, celer) a luxus 👍😊