

Houbová polévka
5 min
34 min
Snadné
6 porcí

Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 66Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 94 Kcal
- 5 g bílkovin
- 4 g tuků
- 11 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 200 g bílé cibule (nasekat najemno)
- 150 g bulvového celeru (nakrájet na kostky)
- 2 hrsti pórku (nasekat nahrubo)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 800 g libovolných čerstvých hub (nakrájet na čtvrtky)
- 1,2 l zeleninového vývaru
- sůl
- ½ lžičky mletého černého pepře
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte lžíci másla společně se slunečnicovým olejem, přidejte najemno nasekanou cibuli a zprudka ji v hrnci opékejte cca 1–2 minuty na vyšším plameni. Poté zmírněte plamen a přidejte na kostky nakrájený celer, nahrubo nasekanou pórkovou nať a 2 minuty společně opékejte.
Stroužky česneku oloupejte a prolisujte do hrnce. Poté přidejte rozmarýn, na čtvrtiny nakrájené houby a vše zalijte 1 200 ml zeleninového vývaru. Směs vařte při mírném plameni do změknutí hub (potrvá to přibližně 25–30 minut).
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 6 talířů a podávejte.
*Použili jsme hnědé žampiony.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná polévka! Bála jsem se toho množství hub na uvedený objem vývaru, ale dobře to dopadlo 🙂
Vynikající. Dělala jsem z poloviční dávky a měla jsem pouze 250g hub, přidala jsem jednu mrkev. Nejprve jsem vůbec nevěřila tomu rozmarýnu, ale nakonec to byla ceresnicka na dortu. Příště bych přidala ještě malý brambor, jinak nemám co vytknout.
Automaticky přeloženo
velmi chutné.. doporučuji
Automaticky přeloženo