Cuketová polévka
- 10 min
- 31 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 42Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 237 kcal
- 10 g bílkovin
- 17 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem, přidejte najemno nasekanou cibulku s utřenými stroužky česneku a opékejte na středním plameni cca 6 minut.
Do hrnce přidejte cuketu nakrájenou na kolečka a opékejte dalších cca 10 minut.
Poté vše zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.
Snižte plamen na mírný, hrnec přiklopte pokličkou a polévku vařte do změknutí cukety (potrvá to 10–15 minut).
Poté polévku odstavte, nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem.
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte s nahrubo rozdrobeným sýrem feta.
*Feta je čerstvý řecký sýr vyrobený z kozího a ovčího mléka.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vyborna, rychla a nenarocna na suroviny 🤌
Famózní. Stačilo se přesně držet receptu.
Automaticky přeloženo
Výborná, přidala jsem ještě trochu špenátu a místo feta sýru parmezan a top! ☺️☺️😃