Brokolicová polévka
- 8 min
- 23 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 58Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 222 kcal
- 6 g bílkovin
- 17 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si očistěte brokolici a nakrájejte ji na malé růžičky.
Připravte si větší hrnec a rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.
Jakmile je olej dostatečně rozehřátý, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.
Poté k cibuli přidejte růžičky brokolice a společně opékejte další 2–3 minuty na středním plameni.
Následně obsah hrnce zalijte 800 ml zeleninového vývaru.
Směs ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 10–12 minut.
Jakmile je brokolice měkká, přidejte do hrnce smetanu a vše provařte ještě 3–5 minut.
Po provaření přidejte smetanový sýr a směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Hotovou brokolicovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dost jsem pozměnila, přidala brambory, čerstvý zpěnat, vyvar z chřestu a dochutila ještě čerstvým oreganem. Natěrku jsem vynechala.
Automaticky přeloženo