Batátová polévka s kari
- 15 min
- 35 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 103 kcal
- 2 g bílkovin
- 4 g tuků
- 15 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hrnci na středním plameni rozpálíme lžíci olivového oleje
Osmažíme na něm na jemno nasekanou cibulku po dobu 3-4 minut.
Poté přidáme utřené 2 stroužky česneku, kmín, kari a restujeme 2 minuty.
Na orestované koření přidáme na kostky nakrájenou a očištěnou batátu.
Vše zalijeme vývarem a vaříme 15—20 minut pod pokličkou dokud batáty nezměknou.
Polévku po uvaření odstavíme, necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme tyčovým nebo stolním mixérem dohladka. Dochutíme ji solí a pepřem a nakonec přimícháme kokosové mléko.
Polévku jsme dozdobili sušeným chilli, lžící kokosového mléka a nasekanou mrkvovou natí.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající. Vyrobila jsem variantu z dýně a mrkve, přidala trochu nasekaných chilli papriček, žampiony podušené na cibulce a brambory na drobné kostky a je to mňamka.
Dokonalá kombinace chutí. Změnil jsem proporce, protože to bylo příliš husté. Na 400 g batátů jsem použila 1 litr vývaru. Vynikající s celozrnnými chlebovými krutony.
Automaticky přeloženo
vynikající