Žitné halušky se zelím a tempehem
- 20 min
- 15 min
- Střední
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 705 kcal
- 21 g bílkovin
- 16 g tuků
- 108 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Ve větší míse metličkou rozmíchejte Hrašku, sůl a 1 l vody. Postupně přisypávejte žitnou mouku a vytvořte hustší těsto.
V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody.
Těsto protlačte přes haluškové síto do vroucí vody a vařte 5–7 minut na silném plameni. Poté halušky sceďte a propláchněte studenou vodou.
Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky a tempeh na menší kostičky.
V hrnci rozehřejte olej, cibuli na něm osmahněte dozlatova, přidejte nakrájený tempeh a kmín a krátce zasmažte. Poté všechen tempeh s cibulí vyndejte z hrnce a odložte bokem na talíř.
Do stejného hrnce vložte nakrájené kysané zelí, zalijte 500 ml vody, přidejte cukr a krátce povařte (cca 5 minut na mírném až středním plameni). Poté přidejte halušky a ⅔ tempehu s cibulí a promíchejte.
Pokrm rozdělte na porce, ozdobte zbylou ⅓ tempehu s cibulí a ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné! Je toho opravdu hodně!
Žitná mouka je česky žitná :) některé recepty mate fajn, ale člověka odrazuje to, že software mate přeložen jen tak narychlo automatickým překladačem. Vyplatilo by se dat překlad zkontrolovat profesionálem:)
Automaticky přeloženo
Naprosto skvělá chuť