🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 87 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 7 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

8 kusů

Postup přípravy

1

Očištěné zelí si nakrájíme na nudličky a podusíme v parním hrnci do poloměkka.

2

Podušené zelí si rozmixujeme společně s vejci.

3

Ke směsi přidáme celozrnnou mouku, sůl, pepř, majoránku a utřené 2 stroužky česneku.

4

Ze směsi tvarujeme placky, které opékáme z obou stran na pánvi na olivovém oleji (2x4 minuty).

5

Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Dana Kava
17. dubna 2020

Placičky jsou snadné na přípravu a vypadají krásně, ale mě osobně moc nechutnaly. Dělala jsem jako přílohu k masové směsi jen zhruba z poloviční dávky... Každý máme ale jiný apetit. Doma mi je nechtěli ani ochutnat 🙈.

KamilosKGU
28. února 2020

Není to špatně, ale klasicky bramborák to není. Na závěr na placky česnek, chuť se hned změní.

hodnocení_1163180
Calinda
23. února 2020

Vyborné, jen jsem přidala víc česneku a majoránky, je to téměř k nerozeznání od bramboráků, jen vláčnější a méně křupavé, což mě osobně vyhovuje.

hodnocení_1158165
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních