Zapečený lilek s olomouckými tvarůžky
- 5 min
- 40 min
- Snadné
- 6 porcí
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 66Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 109 kcal
- 10 g bílkovin
- 4 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Lilek rozpulte, vydlabejte (dužinu dejte stranou, použijete ji později) a osolte.
Vydlabané poloviny lilku dejte na připravený plech a pečte cca 10 minut při 180–190 °C.
Mezitím dužinu lilku nastrouhejte najemno a dejte ji do mísy. Přidejte k ní rajčata a česnek.
Na pánvi na středním plameni rozpusťte přepuštěné máslo, vložte na něj cibulku a opékejte cca 1 minutu. Poté přidejte vydlabané vnitřky lilku s rajčaty a česnekem a restujte cca 5 minut na středním plameni.
Po orestování přidejte tvarůžky, přimíchejte vejce a vaječné bílky a ihned odstavte.
Pečené poloviny lilku vyndejte z trouby a naplňte vzniklou směsí. Plněný lilek vložte zpět do trouby a pečte dalších 30–35 minut na 180–190 °C, dokud lilek nebude měkký. Poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dala jsem na rady v komentářích a udělala jsem to bez vajíček. Bylo to výborné =) děti jídlo snědli bez řečí 🙂
Výborné.
Za mě zklamání. Náplň nebyla špatná, ale nějak mi to nepasovalo s tou chutí lilku. Možná s cuketou by to bylo lepší.. zkusím příště.