Zapečené těstoviny s tuňákem
- 10 min
- 56 min
- Snadné
- 5 porcí
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 110Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 592 kcal
- 25 g bílkovin
- 21 g tuků
- 75 g sacharidů
Suroviny
- 400 g celozrnných žitných těstovin (v suchém stavu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2× cibule šalotka
- 2 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 g předvařené kukuřice
- 200 g krájených rajčat z plechovky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 100 ml vody
- 350 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g mozzarelly (nakrájet na plátky)
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.
Na pánvi rozpalte olivový olej na středním plameni, přidejte najemno nakrájené šalotky a opékejte 5 minut.
K šalotkám přidejte na plátky nakrájený česnek s protlakem a opékejte další 1 minutu.
Do pánve přidejte kukuřici, rajčata, rozmarýn s tymiánem, podlijte 100 ml vody a přiklopte pokličkou. Nechte provařit 15–20 minut na středním plameni.
Nakonec přimíchejte tuňáka a uvařené těstoviny, nakrájenou mozzarellu a celou směs přemístěte do zapékací mísy. Směs dochuťte solí a pepřem.
Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 190–200°C 15–20 minut.
Hotové těstoviny rozdělte do 5 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné
Výborný a rychlý oběd :)
Velmi chutný a jednoduchý na přípravu.
Automaticky přeloženo