
Zapečená rajčata s pažitkou a parmazánem
10 min
20 min
Střední
8 porcí
Tato zapečená rajčata můžete využít buď jako vydatnou přílohu nebo lehkou večeři. Tak jako tak vám každý pokrm vyzdvihnou na novou úroveň.

Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě s Fitrecepty II
Strana 114Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 360 Kcal
- 22 g bílkovin
- 24 g tuků
- 14 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
8 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Rajčata opláchneme, odřízneme vrchní část a vydlabeme.
3
Do každého rajčete vyklepneme jedno vejce. Rajčata osolíme, opepříme a posypeme parmazánem a slunečnicovými semínky.
4
Rajčata naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 20 minut při teplotě 170–180 °C.
5
Po upečení posypeme pažitkou a podáváme.
TIP
Rajčata podávejte jako svačinu například s celozrnnými krekry. Recept najdete zde na webu.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
.
Výborný a jednoduchý recept, 20 minut pečení tedy nestačilo, alespoň půl hodiny, do menších rajčat je potřeba dát méně než celé vejce, jinak to stejně vyteče, a také doporučuji osolit a opepřit i vydlabaná rajčata před přidáním vajec.