

Zapečená brokolice
10 min
25 min
Snadné
2 porce

Jíme zdravě po celý rok se slevou 73 %
Strana 372Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 355 Kcal
- 19 g bílkovin
- 16 g tuků
- 35 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Větší hrnec naplňte zhruba z ½ vodou.
Batáty oloupejte a nakrájejte na cca 0,5 cm široké plátky, brokolici umyjte a rozdělte na růžičky.
Obě suroviny vložte do vroucí vody a vařte 2 minuty při středním stupni ohřevu.
Uvařenou brokolici a batáty naskládejte do malé zapékací misky.
Následně si rozšlehejte vejce společně se smetanou a prolisovaným česnekem a touto směsí zalijte zeleninu v zapékací misce (20 cm × 30 cm).
Vše osolte a opepřete, misku dejte do trouby a pečte cca 15–20 minut při 170–180 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přidala jsem mrkev a mozzarelu a je to super! Taky jsem nešetřila na smetaně a na koření, neboť bez toho by to bylo opravdu nevýrazné. Hodilo by se i jako příloha. 👍
Ještě před přečtením všech hodnocení jsem si říkala, že by bylo dobré posypat to sýrem, takže jsem se s většinou shodla. Jinak je to dobré jako příloha k masu, jsem prostě masožrout. Vyzkouším to zapéct s tím sýrem.