

Žampiony plněné quinoou a fazolemi
15 min
30 min
Střední
4 porce
Vyvážená chuťová kombinace i výživová hodnota. To jsou základní charakteristiky dnešního pokrmu. Žampiony nadívané quinoou s fazolemi, špenátem, rajčaty a zapečené s mozarellou můžete servírovat k obědu, večeři nebo jako nápaditý předkrm.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 330 Kcal
- 19 g bílkovin
- 16 g tuků
- 25 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Předehřejeme si troubu na 180°C.
2
Quinou si uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
3
Ve větší míse si rozmačkáme fazole vidličkou, přidáme uvařenou quinou, utřený stroužek česneku, na kostičky nakrájené rajčata, olivový olej a natrhaný špenát.
4
Směs dochutíme solí a pepřem.
5
Hlavičky hub plníme směsí, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut.
6
Na posledních 5 minut posypeme žampiony nastrouhanou mozzarellou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
5
Automaticky přeloženo
Moc dobré. Přidala jsem chilli a o něco víc rajčat.
Zmes na plnenie žampionov by vystačila tak na 20 velkých hlavičiek ;) Chuť by som ale skúsila ešte trošku vyladiť.