Košík je prázdný
Thajské rizoto s kokosovým mlékem a kešu oříšky
- 15 min
- 30 min
- Střední
- 4 porce
Itálie s příchutí Thajska? Nic není nemožné. Zkuste naše rizoto po thajsku a vychutnejte si jeho delikátní a netradiční sladkou chuť, která voní po kokosu. Recept je čistě vegetariánský a bezlaktózový a nemusíte se bát, že vám po něm bude těžko. Ideální na léto.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 578 kcal
- 15 g bílkovin
- 31 g tuků
- 61 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Propláchnutou rýži zalijte 2,5 násobným množstvím vody, lehce osolte a vařte na mírném ohni do měkka.
2
Kešu opražte v troubě – 10 minut při 180 °C.
3
Na oleji osmahněte na kostky nakrájené papriky a na drobno pokrájenou chilli papričku, osolte, přidejte kokosové mléko a uvařenou rýži, vše důkladně zamíchejte.
4
Odstavte z plotny a vložte nasekaný špenát, pražené kešu, limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru z jedné limetky a lehce promíchejte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zcela nové pocity a kombinace chutí. Velmi dobré jídlo. Dělala jsem to přesně podle receptu a přidala jsem jen trochu xylitolu proti limetce a místo čerstvého chilli jsem přidala trochu mletého chilli.😊
Automaticky přeloženo
Na můj vkus až moc kyselé (použila jsem šťávu z jednoho a půl citrónu). Příště množství omezím.
Skvělé jídlo pro dva intelektuály, místo chilli se přidalo 1/4 sušeného jalapeno a uzená paprika. Chutné a energické, zvláště když pracujete u počítače. Jednoduchá příprava, produkty dostupné např. v Biedronce
Automaticky přeloženo