Tempeh s mrkví a pohankou
- 30 min
- 16 min
- Snadné
- 1 porce
Rychlovka, která vás dokonale zasytí. Takový je tenhle recept na uzený tempeh. V kombinaci s pohankou tohle duo bojuje proti stárnutí a civilizačním chorobám. Pokud máte nabitý den, oceníte, že chutný oběd nebo večeři budete mít rychleji, než byste řekli švec. Je čistě vegetariánský a bezlaktózový a nenáročný na ingredience.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 762 kcal
- 28 g bílkovin
- 40 g tuků
- 69 g sacharidů
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Pohanku vložte do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 : 1,5. Osolte, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty na středním plameni. Poté hrnec přiklopte pokličkou a nechte 30 minut odstát.
2
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opékejte 5–7 minut na středním plameni.
3
K šalotce přidejte na kostičky nakrájený tempeh a opékejte 1 minutu na středním plameni.
4
Nakonec do pánve přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a opékejte ještě dalších 5 minut.
5
Hotovou směs dochuťte drceným kmínem, solí a pepřem a podávejte s uvařenou pohankou.
TIP
Pokrm můžete před podáváním ozdobit najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Famóza! Do tohoto receptu jsem šla s obavami, ale opět se ukázalo, že nebyl důvod. Velice nám chutnalo.
Automaticky přeloženo
Vyborné
Jednoduché, chutné, snadná rychlá příprava :)