HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 341 kcal
  • 11 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 51 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

5 porcí

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Do většího hrnce nalijte 500 ml mléka. Přidejte rýži, badyán, med, vanilkový extrakt, 20 g másla a na středním plameni za občasného míchání vařte 20–21 minut, dokud se mléko do rýže zcela nevpije.

2

Po uvaření dejte rýži do větší mísy a nechte vychladnout alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě.

3

Po vychladnutí si předehřejte troubu na 185–190 °C a zapékací nádobu (20 cm × 25 cm) vymažte zbylými 10 g másla.

4

Z vychladlé rýže vyjměte badyán a následně přidejte 1 lžičku jedlé sody a 3 vejc. Vše promíchejte.

5

Vzniklou rýžovou směsí naplňte připravenou zapékací nádobu a na povrch naskládejte a lehce zamáčkněte na čtvrtiny nakrájené blumy.

6

Nádobu vložte do trouby předehřáté na 185–190 °C a nákyp pečte po dobu 25–27 minut.

7

Nakonec nádobu vyjměte z trouby, hotový rýžový nákyp rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Před servírováním nákyp pokapejte medem. Místo blum můžete použít jakékoliv jiné ovoce. Doporučujeme vyzkoušet například meruňky, jablka nebo sušené ovoce.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Jitka Stražická
19. září 2023

Recept rozhodně není na 5 porcí, spíše tak na 2.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních