
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Do většího hrnce nalijte 500 ml mléka. Přidejte rýži, badyán, med, vanilkový extrakt, 20 g másla a na středním plameni za občasného míchání vařte 20–21 minut, dokud se mléko do rýže zcela nevpije.
Po uvaření dejte rýži do větší mísy a nechte vychladnout alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě.
Po vychladnutí si předehřejte troubu na 185–190 °C a zapékací nádobu (20 cm × 25 cm) vymažte zbylými 10 g másla.
Z vychladlé rýže vyjměte badyán a následně přidejte 1 lžičku jedlé sody a 3 vejc. Vše promíchejte.
Vzniklou rýžovou směsí naplňte připravenou zapékací nádobu a na povrch naskládejte a lehce zamáčkněte na čtvrtiny nakrájené blumy.
Nádobu vložte do trouby předehřáté na 185–190 °C a nákyp pečte po dobu 25–27 minut.
Nakonec nádobu vyjměte z trouby, hotový rýžový nákyp rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními