Rýžové smaženky
- 15 min
- 45 min
- Snadné
- 12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 167 kcal
- 5 g bílkovin
- 4 g tuků
- 26 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Připravte si větší hrnec, nalijte do něj dostatek vody, osolte a brambory v osolené vodě vařte cca 20 minut na středním plameni.
Rýži propláchněte studenou vodou a poté uvařte podle návodu na obalu (cca 20 minut).
Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vymažte jej olivovým olejem.
Brambory po uvaření sceďte, přidejte k nim do hrnce vejce, mouku a koření a rozmixujte.
Nakonec přimíchejte uvařenou rýži a pomocí lžiček tvarujte na plech smaženky.
Smaženky pečte cca 20–25 minut při 170–180 °C a podávejte teplé.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Místo 2 lžiček kari jsem dala 1čl kari a 1čl kurkumy jinak vše podle receptu. Bylo to výborné, podávala jsem je s kari omáčkou a salátem, ale i samotné smaženky byly dobré. 😋🍚🥔
Vyborne, jen jsem musel misto pohankove pouzit spaldovou mouku.
Super, jen pro příště vím, že mám těsto více osolit. Udělala jsem k tomu salát a dip a vynikající.