Rychlý tuňákový salát
- 10 min
- 9 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 354 kcal
- 29 g bílkovin
- 20 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Připravte si 2 misky a natrhejte do nich salátové listy. Do každé porce přidejte 1 lžíci balzamikového octa a promíchejte.
Rajčata nakrájejte na menší kousky a rozdělte do misek.
Tuňáka vyjměte z konzervy, osušte papírovými utěrkami a rozdělte do misek.
Obě porce pokapejte citronovou šťávou a posypte lněnými semínky.
Vejce dejte do hrnce s vroucí vodou, ztlumte plamen na mírný stupeň a vejce uvařte podle libosti naměkko (5–6 minut) nebo natvrdo (7–9 minut). Po uvaření vejce oloupejte, rozkrojte na poloviny a rozdělte do obou misek.
Nakonec do obou porcí salátu rozdrobte fetu, podle libosti salát dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný, lehký a sytý.
Je moc výborný, dělám ho často ☺️
Automaticky přeloženo
🙏🏻