
Rybí karbanátky z candáta s bylinkovým pestem
20 min
6 min
Snadné
8 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 157 Kcal
- 9,8 g bílkovin
- 8 g tuků
- 10,1 g sacharidů
Suroviny
- 300 g candáta
- 100 g celozrnné ovesné mouky hladké
- 1 vejce
- 1 hrst sušené petrželové natě kudrnky
- 1 lžička sušeného kopru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
Postup přípravy
Candáta zbavte kůže a dejte jej do mixéru typu sekáček. Rozmixujte najemno.
Rozmixovaného candáta smíchejte s ovesnou moukou, vejcem, sušenou petrželovou natí, sušeným koprem, solí a pepřem. Pokud je směs příliš lepivá, přidejte další mouku.
Ze směsi vytvarujte mokrou rukou 8 karbanátků o průměru 3 cm.
Na silném plameni rozpalte olej, poté plamen snižte na střední stupeň a karbanátky osmažte z obou stran dozlatova (cca 2,5 minuty z každé strany).
Všechny suroviny na pesto rozmixujte najemno. Podávejte s karbanátky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními