Rybí karbanátky z candáta s bylinkovým pestem
- 20 min
- 6 min
- Snadné
- 8 kusů
Zdravý oběd nebo večeře, které máte do půl hodinky na stole. Rybí karbanátky jsou samozřejmě výborné, ale co si na tomto receptu zamilujete nejvíc je bylinkové pesto - na kombinaci petržele a kopru už po ochutnání jen tak nezapomenete.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 157 kcal
- 9,8 g bílkovin
- 8 g tuků
- 10,1 g sacharidů
Suroviny
8 kusů
Na karbanátky:
- 300 g candáta
- 100 g celozrnné hladké ovesné mouky
- 1× vejce
- 1 hrst sušené petrželové natě kudrnky
- 1 lžička sušeného kopru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
Štítky
Postup přípravy
1
Candáta zbavte kůže a dejte jej do mixéru typu sekáček. Rozmixujte najemno.
2
Rozmixovaného candáta smíchejte s ovesnou moukou, vejcem, sušenou petrželovou natí, sušeným koprem, solí a pepřem. Pokud je směs příliš lepivá, přidejte další mouku.
3
Ze směsi vytvarujte mokrou rukou 8 karbanátků o průměru 3 cm.
4
Na silném plameni rozpalte olej, poté plamen snižte na střední stupeň a karbanátky osmažte z obou stran dozlatova (cca 2,5 minuty z každé strany).
5
Všechny suroviny na pesto rozmixujte najemno. Podávejte s karbanátky.
TIP
Vhodnou přílohou jsou třeba vařené brambory nebo bramborová kaše.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
jj po llkb jkjpió
Recept obsahuje 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje a poté doporučujeme smažit na olivovém oleji. Zdá se, že olivový olej (40 ml) je součástí omáčky spolu s rozmixovanými bylinkami
Automaticky přeloženo
není vyzkoušený chybí hlavní ingredience a to candát obecný není psaný kolik ho je potřeba použít do receptury. děkuji