

Penne s dýňovou omáčkou
15 min
25 min
Snadné
4 porce
Hledáte superrychlý recept na lahodnou a výživnou večeři? Pak jste ho právě našli. Těstoviny jsou opravdu vděčnou a výbornou surovinou, se kterou se dá vykouzlit výborný pokrm za pár minut, dají se totiž doplnit téměř vším, co máte zrovna doma. Zkuste tentokrát kombinaci s dýňovou omáčkou.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 301 Kcal
- 12 g bílkovin
- 13 g tuků
- 35 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Do většího hrnce dejte vařit vodu, mírně ji osolte a přisypte těstoviny. Vařte na silném plameni 12 minut nebo dle návodu na obalu.
2
Na pánvi při středním až silném plameni rozehřejte olivový olej a osmahněte šalotku a česnek (cca 2–3 minuty).
3
Plamen snižte na střední stupeň, přilijte mléko, přidejte dýňové pyré a mozzarellu. Vše promíchejte a nechte 5–8 minut provařit.
4
Nakonec k omáčce přimíchejte těstoviny a špenát. Vše zamíchejte a dochuťte solí a pepřem.
5
Těstoviny můžete rovnou podávat.
TIP
Hotové těstoviny můžete dát do zapékací formy (cca 20 cm × 30 cm) a ještě 20 minut zapéct v troubě při 160–170 °C. Podávejte s nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
1*
rychle hotové a chutné
Moc jsem si pochutnala, dýni Hokaido jsem upekla a na pánvi jen pomačkala, místo šalotky jsem dala petržel a normální cibuli. Výborný a rychlý oběd!!