Pečená kořenová zelenina s cizrnou
- 15 min
- 25 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 677 kcal
- 24,1 g bílkovin
- 24,9 g tuků
- 82,7 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Cizrnu sceďte a opláchněte od nálevu. Poté promíchejte s 1 lžičkou oleje, římským kmínem, špetkou soli a pepře.
Zeleninu očistěte, pak rozkrájejte na poloviny.
Nakrájenou zeleninu dejte na plech, pokapejte druhou lžičkou oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Na plech přidejte také cizrnu.
Pečte 20–25 minut na 180 °C.
Mezitím připravte dip – všechny suroviny na dip smíchejte.
Upečenou zeleninu a cizrnu posypejte nahrubo nasekanou petrželovou natí. Podávejte s připraveným dipem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc,bylo to výborné
výborné, lehké. dělám i jako přílohu např. k pečenému kuřeti.
Dobrota