Mandlové ovocné knedlíky
- 10 min
- 2 min
- Snadné
- 12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 190 kcal
- 6 g bílkovin
- 8 g tuků
- 23 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Mandle rozmixujte, přemístěte do větší mísy a přidejte k nim tvaroh, citronovou šťávu, kokosový olej, skořici, med a rýžovou mouku.
Ingredience smíchejte a vznikne hutnější těsto, které drží pohromadě a nedrolí se. Pokud je moc tuhé, zřeďte dle potřeby vodou.
Do ruky vezměte vždy 1 vypeckovanou švestku a obalte ji v mandlovém těstě tak, aby nikde žádný kus švestky neprosvítal. Ze směsi vyjde 10 knedlíků.
Větší hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu. Až voda zavaří, vhoďte do ní připravené knedlíky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové (cca 8 minut).
Podávejte nejlépe ihned.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👏🏻
Já je udělala jahodové, s jahodovou omáčkou. Jsou rychlé a dobré😃
Tak tohle je bomba takhe super knedlíky jsem ještě nejedla výborné abalila jsem je v kokosu už jsem je vařila 5 krát a rodině ani mě se neomrzeli a chcou je uvařit znovu😁👍