Květákové kari s pohankou
- 10 min
- 30 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 78Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 337 kcal
- 10 g bílkovin
- 11 g tuků
- 49 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Pohanku dejte vařit podle návodu na obalu.
Květák umyjte, rozdělte na růžičky a nastrouhejte najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 2 minuty na středním plameni.
Po 2 minutách přidejte květák, kari koření, sůl a pepř a opékejte při středním plameni 25 minut. V průběhu pečení květák zalévejte vodou, nechte vodu vsáknout a postup opakujte do změknutí květáku.
Nakonec květák zalijte sójovou smetanou a promíchejte.
Hotové květákové kari smíchejte s pohankou, rozdělte do 4 talířů a podávejte posypané čerstvou petrželovou natí.
* Sójová smetana je rostlinná alternativa běžné smetany, má specifickou oříškovou chuť.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
dělávám pravidelně. je to vynikající jídlo. moje oblíbeně. karfiolové kari používám i bez pohanky jako přílohu k jiným jídlům.
Automaticky přeloženo
Velmi dobrý a chutný. Ideální varianta jak zpracovat květák 😊
Chutné a jednoduché😊