Kuskusový salát s granátovým jablkem
- 20 min
- 10 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 603 kcal
- 20 g bílkovin
- 21 g tuků
- 82 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Jarní cibulku, mátu i petrželovou nať nasekejte nahrubo. Celerový řapík nakrájejte na drobné kostky. Z granátového jablka vyloupejte semínka a mrkev nastrouhejte na tenké plátky pomocí škrabky na brambory (anebo nakrájejte nožem na kostičky).
Kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, zakryjte pokličkou a nechte odstát po dobu uvedenou na obalu (většinou se jedná o 5–10 minut).
Mezitím si na pánvi nasucho opražte mandlové plátky (stačí cca 5 minut na nízkém stupni ohřevu).
Uvařený kuskus smíchejte s nasekanou cibulkou, mátou, petrželovou natí, celerem, mrkví, semínky z granátového jablka a opraženými mandlovými plátky.
Nakonec přidejte šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje, osolte podle chuti a vše řádně promíchejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Kuskus s granátovým jablkem zbožňuji. Tento salát je celkem dobrý, jen trochu suchý. Dělala jsem přesně podle receptu a musím říct, že sehnat tolik čerstvých bylinek byl trochu problém. Příště mrkev nakrájím klasicky na kolečka či půl kolečka, protože takto se to nedalo moc dobře jíst. Jinak ale chuťově celkem dobré.
Lehky salat, chuti se vyborne propoji, urcite ho zase nekdy udelam. Akorat jsem trochu trpela nad loupanim granatoveho jablka 😅