Kuřecí roláda se sušenou šunkou, parmazánem a špenátem
- 30 min
- 90 min
- Střední
- 6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 219 kcal
- 33 g bílkovin
- 7 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
- 70 g bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g čerstvého baby špenátu
- 50 ml vody
- 700 g kuřecích prsou (naklepaných paličkou na tloušťku 0,5 cm)
- 50 g bresaoly (lze nahradit libovolnou sušenou šunkou)
- 30 g parmazánu (nastrouhat najemno)
- 300 ml kuřecího vývaru
- špetka soli
- špetka pepře
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
Cibuli a česnek nakrájejte najemno.
Poté si nachystejte větší pánev a na středním plameni rozpalte olivový olej. Jakmile bude rozpálený, nasypte do pánve cibuli a česnek a restujte 2–3 minuty.
Následně přidejte baby špenát, osolte, opepřete, podlijte vodou a 1 minutu poduste.
Poté plamen vypněte a směs ponechte v pánvi.
Nyní si začněte připravovat roládu. Nachystejte si 2 pláty alobalu (každý o rozměrech 60–70 cm × 29 cm) a položte je na pracovní plochu kratšími stranami směrem k vám tak, aby se 10 cm vzájemně překrývaly – vznikne tedy 1 plát o rozměrech 60–70 cm × 48 cm s kratší stranou směrem k vám.
Do jeho střední části vodorovně rozprostřete kuřecí prsa do souvislé vrstvy (15–20 cm od spodního i horního okraje alobalu ponechte volných) a maso osolte a opepřete.
Na ½ masa rozprostřete špenát z pánvičky, na něj vodorovně naskládejte sušenou šunku a vše posypte parmazánem.
Poté celý plát masa srolujte zleva doprava, vzniklou roládu zatočte do alobalu a jeho volné okraje pevně utáhněte a zahněte.
Roládu dejte do zapékací nádoby, podlijte vývarem a pečte 60–65 minut při 185–190 °C.
Po uplynutí uvedeného času roládu vyjměte z alobalu, teplotu v troubě zvyšte na 220–225 °C a pečte ještě 15–20 minut.
Jakmile bude mít roláda lehce zlatavou barvu, vyjměte ji z trouby a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi dobré a jednoduché jídlo.