Kuřecí roláda
- 25 min
- 90 min
- Střední
- 5 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 389 kcal
- 56 g bílkovin
- 18 g tuků
- 2 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).
Vykostěné kuře omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete.
Do vyšší mixovací nádoby vložte petrželovou nať, sušený rozmarýn, sušený tymián, 3 lžíce olivového oleje, změklé máslo, šťávu a kůru z citronu a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Výsledná směs by měla mít konzistenci pasty.
Vykostěné kuře položte na pracovní plochu kůží dolů. Prsa lehce nařízněte nožem tak, aby vznikl celistvý plát a pomocí paličky na maso lehce naklepejte na tloušťku cca 1,5 cm.
Kuře ponechte kůží dolů a kuřecí plát potřete připravenou bylinkovou pastou. Poté kuřecí plát srolujte do tvaru rolády.
Připravte si alobalový plát o délce 50 cm a šířce 27 cm. Srolovanou roládu položte na spodní stranu alobalového plátu a celou ji do alobalu zabalte směrem nahoru. Konce alobalu utáhněte a takto připravenou roládu vložte do pekáče.
Do pekáče přilijte 300 ml kuřecího vývaru a pekáč vložte do předehřáté trouby. Roládu pečte 55–60 minut při 180–185 °C.
Po uplynutí času vyjměte pekáč z trouby a zvyšte teplotu v troubě na 215–220 °C. Roládu vyjměte z alobalu a vložte zpět do pekáče. Pekáč znovu vraťte do trouby a roládu pečte ještě 25–30 minut při 215–220 °C, aby se na povrchu vytvořila zlatavá kůrka.
Jakmile má roláda zlatavou barvu, vyjměte ji z trouby, nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Zloději a podvodníci!!!! Knihy neposlali a peníze nevrátili!!!!!!
Automaticky přeloženo