Krůtí portobello burgery
- 25 min
- 30 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 74Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 515 kcal
- 33 g bílkovin
- 39 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
- 8× žampiony portobello
- 4 lžíce olivového oleje
- 450 g mletého krůtího masa
- 1× cibule šalotka (nastrouhat najemno)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mleté kurkumy (lze nahradit kari kořením)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Žampiony očistěte, naskládejte na plech, potřete 2 lžícemi olivového oleje a dejte péct na 15–20 minut do předehřáté trouby na 170–180 °C.
Ve větší míse promíchejte krůtí maso, nastrouhanou šalotku, oregano, tymián, kurkumu, sůl a pepř.
Ze směsi vytvarujte 4 stejně velké burgery.
V pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce olivového oleje, přidejte burgery a opékejte cca 4–5 minut z každé strany při středním plameni tak, aby se nespálily (nebo opékejte na kontaktním grilu na mírném plameni po dobu 5–6 minut).
Opečené burgery lehce rozřízněte nožem a zkontrolujte, zda se dostatečně propekly.
Než se upečou žampiony, připravte si avokádový dresink. Rozmixujte avokádo s ricottou a citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice.
Nakonec burger sestavte. Dospodu dejte upečený žampion, přidejte 1 vrstvu avokádového dresinku, krůtí burger, libovolnou zeleninu a opět přiklopte upečeným žampionem. Stejný postup zopakujte u každého burgeru a poté ihned podávejte.
*Portobello neboli žampion dvouvýtrusný je houba typická svou intenzivní chutí a masovou texturou. Je skvělým zdrojem vlákniny a bohatý na vitamín B6 a bílkoviny.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
opravdu vynikající a chutné. děkuji. pochutnáte jsme si
Mega dobré🤤