HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa očistěte, omyjte, osušte a následně nakrájejte na kostky o velikosti 1 cm × 1 cm.

2

Červenou a žlutou papriku omyjte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.

3

Následně si v pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje na vysokém stupni plamene. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve nakrájená kuřecí prsa a na vysokém stupni plamene opékejte 3–4 minuty za stálého míchání.

4

Po uplynutí času přidejte nakrájenou cibuli, obě nakrájené papriky, najemno nastrouhaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl a pepř. Společně opékejte na vysokém stupni plamene ještě další 2–3 minuty za stálého míchání.

5

Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte krájený rajčata z plechovky, 2 lžíce citronové šťávy, 70 ml vody, 2 lžíce sójové omáčky, mleté chilli, mletou sladkou papriku a společně provařte 6–7 minut.

6

Jakmile je směs provařená, vypněte plamen, rozdělte směs do 4 talířů a podávejte.

TIP
Katův šleh podávejte s pečenými bramborami nebo basmati rýží. Jednotlivé porce můžete před podávání posypat najemno nasekanou hladkolistou petrželovou natí nebo jarní cibulkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lindula
13. března 2022

Na tom nemá byť čo zlé. Vodu nebolo treba pridávať, mäsko a zelenina pustili dosť šťavy

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních