Katův šleh
- 15 min
- 14 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 263 kcal
- 32 g bílkovin
- 10 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 150 g červené papriky
- 150 g žluté papriky
- 120 g červené cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 130 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 70 ml vody
- 2 lžíce sójové omáčky bez přidané soli
- ½ lžičky mletého chilli (lze vynechat)
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kuřecí prsa očistěte, omyjte, osušte a následně nakrájejte na kostky o velikosti 1 cm × 1 cm.
Červenou a žlutou papriku omyjte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.
Následně si v pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje na vysokém stupni plamene. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve nakrájená kuřecí prsa a na vysokém stupni plamene opékejte 3–4 minuty za stálého míchání.
Po uplynutí času přidejte nakrájenou cibuli, obě nakrájené papriky, najemno nastrouhaný česnek, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl a pepř. Společně opékejte na vysokém stupni plamene ještě další 2–3 minuty za stálého míchání.
Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte krájený rajčata z plechovky, 2 lžíce citronové šťávy, 70 ml vody, 2 lžíce sójové omáčky, mleté chilli, mletou sladkou papriku a společně provařte 6–7 minut.
Jakmile je směs provařená, vypněte plamen, rozdělte směs do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍🏻
Dokonalé
super jídlo