Kapustové rizoto
- 5 min
- 25 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 489 kcal
- 16,6 g bílkovin
- 16 g tuků
- 69,9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Šalotku nakrájejte najemno.
Rozehřejte olej a šalotku na středně silném plameni orestujte dozlatova. Přisypte rýži a nechte zesklovatět.
Rýži zalijte ¼ horkého zeleninového vývaru a plamen snižte na mírný. Tekutinu nechte vstřebat a pak přilijte další zeleninový vývar. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechen vývar.
Po 10 minutách vaření rýže přimíchejte kapustu, sušený tymián, sůl a pepř.
Jakmile je kapusta měkká a rýže na skus, vmíchejte do rizota parmazán.
Hotové rizoto dejte na talíře, ozdobte plátky parmazánu a snítkami čerstvého tymiánu a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Úžasný! K cibuli nazacatku jsem pridavala i cesnek a pak jsem musela přidat více vývaru než je psáno. Neměla jsem parmazan, dávala jsem normální sýr, věřím, že příště s parmazanem to bude ještě lepší 👌🏻 Moc jsem si pochutnala 👌🏻
Chutné rizoto, u nás oblíbené u všech členů domácnosti..;)
Přidala jsem česnek a trochu kozího sýra a bylo to moc dobré.