Italské ragú s cizrnou
- 10 min
- 24 min
- Snadné
- 4 porce
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 76Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 310 kcal
- 17 g bílkovin
- 18 g tuků
- 17 g sacharidů
Suroviny
4 porce
- 300 g hovězího zadního (nakrájet na plátky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 150 g červené papriky (nakrájet na kostičky)
- 1 stroužek česneku
- 400 g drcených loupaných rajčat v plechovce
- 50 g černých oliv (nakrájet najemno)
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 100 ml zeleninového vývaru
- 240 g cizrny z konzervy (scedit)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1
Nejprve si předehřejte troubu na 185–195 °C a připravte si pánev vhodnou na pečení v troubě.
2
Hovězí zadní osolte a opepřete. Poté v pánvi na středním plameni rozpalte olivový olej.
3
Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 2 minuty. Následně přidejte hovězí maso, papriku a česnek a vše restujte dalších 5–6 minut na středním plameni.
4
Nakonec přidejte drcená rajčata, najemno nakrájené olivy, rozmarýn, zeleninový vývar a cizrnu, pánev přesuňte do vyhřáté trouby a pečte 15 minut na 185–195 °C.
5
Po upečení podávejte.
TIP
Tipy na servírování: Hotovou směs podávejte nejlépe s celozrnnými těstovinami a najemno nastrouhaným parmazánem a posypte ji nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobrý recept, výsledek chutný. Ale... Já jsem místo hovězího použil vepřové karé nakrájené na větší kostičky, vařil jsem to v trubu 30 min a maso byl tak akorát. Myslím si, že hovězí bude potřebovat min 45 – 60 min. A dovedu si představit místo masa použít tofu nebo sejtan a mámě výborný recept pro vegany.
Automaticky přeloženo