
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).
V pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.
Jakmile je tuk rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a najemno nakrájený česnek. Opékejte na středním plameni 2–3 minuty za stálého míchání. Po opečení přesuňte česnek a cibuli do větší mísy.
Do mísy k cibuli s česnekem přidejte mleté krůtí maso, mleté hovězí maso, majoránku, vejce, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše míchejte tak dlouho, dokud se masová směs zcela nespojí, což zabere přibližně 10 minut.
Až masová směs dosáhne požadované konzistence, připravte si pekáč (25 cm × 30 cm) a naplňte jej 200 ml vody. Z masové směsi vypracujte ovál a vložte jej do pekáče.
Pekáč vložte do předehřáté trouby a sekanou pečte na 195–200 °C po dobu 45–50 minut.
Po upečení sekanou nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Fajn recept, lze i s mletym kuřecím
Velice dobrý recept. Místo krůtí prsou jsem použil kuřecí ak cibuli a česneku jsem přidal stonkový celer a přidal jsem i na drobno pokrájené žampiony. Opravdu výborný oběd.
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Nejlepší sekaná jakou jsem kdy jedla. Každých 10min jsem polévala a suchá nebyla ani trochu 🙂 nic jsem na receptu nemusela upravovat 👌