HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 339 Kcal
  • 33 g bílkovin
  • 21 g tuků
  • 4 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

6 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).

2

V pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.

3

Jakmile je tuk rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a najemno nakrájený česnek. Opékejte na středním plameni 2–3 minuty za stálého míchání. Po opečení přesuňte česnek a cibuli do větší mísy.

4

Do mísy k cibuli s česnekem přidejte mleté krůtí maso, mleté hovězí maso, majoránku, vejce, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše míchejte tak dlouho, dokud se masová směs zcela nespojí, což zabere přibližně 10 minut.

5

Až masová směs dosáhne požadované konzistence, připravte si pekáč (25 cm × 30 cm) a naplňte jej 200 ml vody. Z masové směsi vypracujte ovál a vložte jej do pekáče.

6

Pekáč vložte do předehřáté trouby a sekanou pečte na 195–200 °C po dobu 45–50 minut.

7

Po upečení sekanou nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Sekanou podávejte s bramborovou kaší, s vařenými bramborami nebo s kvalitním kváskovým chlebem. Ke každé porci můžete přidat také nakrájenou kyselou okurku a najemno nasekanou nať jarní cibulky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lenka Gibasová
30. března 2022

trochu suché

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních