Domácí sekaná
15 min
53 min
Snadné
6 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 339 Kcal
- 33 g bílkovin
- 21 g tuků
- 4 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).
V pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.
Jakmile je tuk rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a najemno nakrájený česnek. Opékejte na středním plameni 2–3 minuty za stálého míchání. Po opečení přesuňte česnek a cibuli do větší mísy.
Do mísy k cibuli s česnekem přidejte mleté krůtí maso, mleté hovězí maso, majoránku, vejce, rajčatový protlak, sůl a pepř. Vše míchejte tak dlouho, dokud se masová směs zcela nespojí, což zabere přibližně 10 minut.
Až masová směs dosáhne požadované konzistence, připravte si pekáč (25 cm × 30 cm) a naplňte jej 200 ml vody. Z masové směsi vypracujte ovál a vložte jej do pekáče.
Pekáč vložte do předehřáté trouby a sekanou pečte na 195–200 °C po dobu 45–50 minut.
Po upečení sekanou nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
trochu suché