
Cizrnový falafel
15 min
25 min
Snadné
1 porce
Máte rádi arabská jídla? Jakpak by ne, když jsou jednoduchá na přípravu. Stejně jako náš falafel z cizrny z konzervy. Nemusíte čekat, až cizrna nabobtná, a tak si tuhle lahůdku můžete dopřát ještě dnes. Další ingredience najdete ve spíži, a tak ušetříte drahocenný čas. A namáčet falafel můžete třeba do jogurtového dipu s pažitkou.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 253 Kcal
- 9 g bílkovin
- 10 g tuků
- 31 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu si předehřejte na 190 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
2. Všechny uvedené ingredience umixujte dohladka.
3
3. Ze směsi tvarujte kuličky a pokládejte je na připravený plech.
4
4. Pečte 20–25 minut při 180–190 °C.
TIP
Pokrm můžete podávat například s bílým jogurtem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
super rychlý a chutný recept
Automaticky přeloženo z slovenštiny
dobré, jen jsem přidala vajíčko a místo Petrželky jsem dala pažitku
moc