Chilli con carne
- 10 min
- 45 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 62Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 548 kcal
- 36 g bílkovin
- 15 g tuků
- 67 g sacharidů
Suroviny
- 240 g celozrnné rýže
- 100 g červené cibule
- 100 g červené papriky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kajenského pepře
- 400 g mletého hovězího masa
- 300 ml hovězího vývaru (lze použít jiný druh)
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 400 g předvařených červených fazolí
- 1 špetka soli
- pepř
Postup přípravy
Nejprve dejte vařit rýži podle návodu na obalu, což potrvá zhruba 25 minut (záleží na typu rýže).
Mezitím nakrájejte cibuli najemno, očistěte papriky a nakrájejte je na menší nudličky. Česnek nakrájejte na plátky.
V hlubší větší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte cibuli, česnek, sladkou papriku, kajenský pepř, nakrájenou papriku a opékejte 3 minuty na středním plameni.
Přidejte maso a opékejte ještě cca 20 minut za stálého míchání.
Ke směsi přilijte vývar a přidejte rajčata a fazole. Poté vše osolte a opepřete dle chuti.
Pánev přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte 20 minut na mírném plameni.
Hotovou masovou směs rozdělte do 4 talířů a podávejte s uvařenou rýží.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělám moc ráda vegetariánskou verzi, místo mletého masa dám sojový granulát, jinak recept nechám, jak je.
Výborné.